ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ПРАВА В ДНЗ "МАЛЯТКО"

На виконання наказу завідувача ДНЗ "МАЛЯТКО" "Про проведення Всеукраїнського тижня права" в дитячому садку з 04.12. по 10.12.2017 року було організовано проведення тематичного тижня.

До початку тематичного тижня вихователем – методистом була проведена зустріч за круглим столом з питань правового виховання з педагогами закладу, для них була надана консультація «Методи правового виховання в ДНЗ».

сяфх

Вихователі провели низку занять, бесіди, ігри, які були спрямовані на ознайомлення дітей з правами, визначеними Конвенцією ООН з прав дитини.

На виконання плану заходів з проведення Всеукраїнського тижня у всіх вікових групах:

  • провели заняття, бесіди з визначених тем «Я дитина мала захистіть мене від зла»; «Мої права»; «Права людини для дітей»; «Я і моя родина»; «Добро починається з казки», «Права дітей ми поважаємо, малих жаліємо, не ображаємо»;
  • використовували дидактичні ігри «Я маю право», «Я не повинен…», «Назви лагідно», «Назви повне ім’я» ,«Знай права», «Сонечко веселе - сонечко сумне», «Як тебе звати?»;
  • читали художню літературу, розучували віршики з тематики правового виховання;
  • організували конкурс дитячого малюнку «Я маю право».

Під час ознайомлення дітей з правом на ім’я були використані ігри-загадки, художні твори, довідки із словника-довідника, мовні логічні задачі та «енциклопедії імен». Інтерес у дітей викликали такі форми роботи як ігри: «Запрошуємо до розмови», «Знайомство», «Розмова по телефону»; «Впізнай ім’я та прізвище за портретом»; обігравання українських народних пісень, уривків із казок та художніх творів, створення родинного дерева, альбому «Імена моєї родини»

Для реалізації завдань з правового виховання була налагоджена тісна співпраця з батьками:
- забезпечений належний інформаційний простір в батьківських куточках (Конвенція ООН про права дитини, Закон України «Про освіту», Закон України «Про охорону дитинства» (витяги); «Права дитини та обов’язки батьків», під час якої батьки ознайомилися із законодавством, що захищає права дитини, зокрема Конвенцією ООН про права дитини та системою нормативного забезпечення прав дітей;
- надані групові консультації - «Що повинні малята про свої права та обов’язки знати», «Відповідальне батьківство», «Стоп насильству», «Знайомимо дошкільників з правами та обов’язками». Разом з батьками були розглянуті ситуації та виявлені реакції дітей на порушення прав, обговорювалися обов‘язки батьків. Акцент був зроблений на права дитини, порушення яких приводить до психологічних травм. Основна стратегія запобігання дитячій психологічній травмі – це виховання дитини в атмосфері постійної безумовної любові і турботи.

Всі учасники навчально-виховного процесу значно поповнили багаж знань з правового виховання та почерпнули джерело наснаги для подальшої роботи.

ФОТОЗВІТ виховних заходів за посиланням: wym-1512921563914

Кiлькiсть переглядiв: 1593

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.