З Днем Матері!

/Files/images/rzne/z-dnem-materi-2020-amazing-ukraine-kopiya-3-2-1160x653_5eb2a773c6dd8.jpg

Вітаю зі святом тебе, моя рідна!

Вітаю зі святом тебе, моя рідна!

Щасливою будь, від радості квітни,

Усміхнена будь, ніколи не плач,

Бажаю не знати печалі й невдач.

Матусенька люба, ти краща у світі!

Даруєш всім ласку свою й добре світло.

Поруч з тобою затишно й тепло.

Нехай все чудово буде у тебе!

Традиції

На свято прийнято вітати всіх матерів і вагітних. Всі намагаються зробити сюрприз для своїх мам. Хоча б символічні подарунки, наприклад, квіти або цукерки. Але головне – це увага. А ось які традиції існує в інших країнах, розповімо далі.

Наприклад,італійцівітають не тільки своїх матерів, а й усіх вагітних – дарують їм особливу випічку. А в Британії чоловіки печуть кекси і купують святковий шоколад для своїх мам.

У Сполучених Штатахприйнято носити на своєму одязі квітку гвоздики. Більш того, колір гвоздики має дуже важливе значення: різнобарвна – мати людини жива і здорова, а от білу квітку чіпляють на згадку про померлих.

В Японіїв 1931 році намагалися створити власне свято матерів і зв’язати його з Днем народження імператриці. Однак довго це святкування не проіснувало. Сьогодні вони, як і весь світ, відзначають день матері у другу неділю травня.

Мексиканців цей день під час католицьких служби співають особливу святкову пісню – “Las mañanitas”. А після цього влаштовують обіди, присвячені всім матерям. А ось австрійці пішли далі – у всіх кафе і ресторанах пропонується особливе меню для мам.

Кiлькiсть переглядiв: 142

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.