День Української Хустки

.

7 грудня усвіті відзначають День української хустки. Вона є не тільки елементом вбрання, але йважливим національним оберегом.

Цесвято почали відзначати з 2019 року, щоб об'єднати жінок вусій країні тавшанувати важливі традиції. Хустка здавніх часів була важливим символом української культурної спадщини. Її передавали успадок за жіночою лінією і оберігали, адже цебула сімейна реліквія.

Хустка є символом прихильності, любові, вірності, прощання, скорботи, оберегом і важливим ритуальним предметом. Дивовижні, неповторні, з фантастичними кольорами та казковими візерунками, делікатними сюжетами та неймовірною кольоровою гамою. Вони посміхаються мальвами та підморгують таємничими орнаментами. Хустка – це й вузлик із вечерею для хрещених батьків і подарунок нареченому. Хустка на спеченому хлібі, на дитячій колисці… На кожен день і на урочисті події, для першого побачення та для сімейного свята.

Хустка – особливе вбрання українок. Тут поєднуються стримані кольори та витончені малюнки, яскраві фарби й ніжні візерунки, що відзначають ніжність і вишуканість українок, їхню природну красу. Українська хустка – невід’ємна частина української культурної спадщини. Вона є оберегом жінки з давніх-давен.

/Files/images/den_ukransko_hustki/IMG_7696.jpg

/Files/images/den_ukransko_hustki/IMG_7686.jpg /Files/images/den_ukransko_hustki/IMG_7681.jpg /Files/images/den_ukransko_hustki/IMG_7680.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 101

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.